Retinol – vitamín A

RETINOL – vitamín A, je nejúčinnější látka proti stárnutí pleti. Je tělu vlastní a dokáže vstupovat přímo do buněk. Přípravky  s obsahem retinolu ať už ve formě séra či krému by se měly aplikovat vždy večer.

Z retinolu vznikají i další formy vit.A, např.jeho derivát retinyl  palmitát, retinyl retinoát atp…Oproti retinolu mohou mít tu výhodu, že se mohou používat i přes den.

Co všechno retinol umí?

omlazuje pokožku a redukuje vrásky  – navyšuje množství kolagenu v pokožce, který je důležitý pro udržení mladě vypadající pleti. Stárnutí pleti souvisí s nedostatkem vitaminu A.

zlepšuje texturu pokožky – jemně exfoliuje pleť, reguluje rohovatění pokožky, které vede k vytvoření odolné vrstvy chránící tělo před infekcí a kladně působí i na ranky po akné.

rozjasňuje, hydratuje a zpevňuje pleť

velmi účinný antioxidant – pomáhá chránit pleť před volnými radikály

– chrání před vznikem pigmentových skvrn a vzniklé skvrny redukuje

působí proti akné – kontroluje činnost mazových žláž, jejichž aktivita způsobuje akné

Retinol je to nejúčinnější přípravek proti stárnutí pleti, pomáhá obnově pleti, minimalizuje vrásky, působí proti pigmentovým skvrnám, omezuje jich vzniklé skvrny, stahuje póry, zpevňuje a zjasňuje plet.

Pokud s retinolem začínáte, je dobré vždy zvolit přípravek s nižší koncentrací retinolu, kterou postupně můžeme navyšovat. Nemusíte se bát, že nižší koncentrace Vám nebude dělat kdovíjaký efekt. Bude! Je třeba si uvědomit, že retinol je opravdu silná látka.

Jak správně zařadit retinol do péče o plet?

Pleť odličte a omyjte vhodným přípravkem – https://www.kosmelia.cz/co-delat-kazdodenne-pro-svou-plet/ a naneste sérum na celou plochu obličeje, popř.i krku. Nechejte vstřebat a překryjte vhodným krémem. Používejte večer.

Retinol můžete zakoupi u mne v kosmetickém salónu.